Acasă Stomatologie Detartrajul – de ce este unul dintre cele mai importante tratamente stomatologice...

Detartrajul – de ce este unul dintre cele mai importante tratamente stomatologice profilactice?

Cand si de ce este necesar detartrajul?

clinica stomatologica din sectorul 6

Oamenii ar trebui sa mearga regulat la medicul dentist, fiind recomandate controale profilactice la fiecare 6 luni. Acestea au rolul de a identifica din timp posibilele probleme stomatologice care pot aparea, astfel ca interventia rapida va fi una usoara, iar tratamentele stomatologice vor fi eficiente.

De asemenea, controalele stomatologice profilactice au rolul de a-i ajuta pe oameni sa isi mentina sanatatea dentara intr-o stare buna, motiv pentru care sunt efectuare si unele proceduri precum este si detartrajul.

Cand si de ce este necesar detartrajul?

Acumularea de tartru si placa bacteriana sunt unele dintre principalele cauze care pot determina aparitia bolilor parodontale. Drept urmare, eliminarea lor este esentiala.

Chiar si cei mai constiinciosi pacienti se pot confrunta cu depunerile de tartru, motiv pentru care acestia apeleaza periodic la procedura de detartraj. Aceasta este efectuata de medicul dentist, manual sau cu ajutorul unor instrumente care folosesc ultrasunetele, iar uneori chiar prin combinarea celor doua tehnici.

Ulterior, medicul de la Plaza Dent, o clinica stomatologica din sectorul 6, vor efectua si procedura de air flow, care are rolul de a indeparta toate petele de pe suprafata dintilor, urmata de periajul profesional si aplicarea unei paste speciale, care are rolul de a proteja dintii de bacterii. De aceea, dupa un tratament de detartraj dintii par chiar mai albi.

Ce tratamente stomatologice mai pot fi facute la clinica Plaza Dent?

Fiind vorba despre un cabinet stomatologic, unul dintre cele mai des efectuate tratamente este cel care vizeaza cariile, clinica PlazaDent.ro folosind o tehnica moderna, cu laser, care se bucura de un grad ridicat de eficienta.

Tratamente stomatologice | clinica stomatologica din sectorul 6 | PlazaDent.ro

Tratamente stomatologice

De asemenea, tratamentele de reabilitare a danturii, in special folosind implanturile dentare, sunt si ele un tip de tratament stomatologic efectuat adesea in cadrul clinicii. In plus, clinica pune la dispozitia pacientilor sai servicii de urgente stomatologice, astfel incat sa nu mai astepte zile intregi sau chiar saptamani – in functie de cat de aglomerate sunt perioadele – cat dureaza o programare.

In concluzie, oricare ar fi problema dentara cu care se confrunta, dar si pentru consultatiile profilactice periodice, bucurestenii ar trebui sa apeleze la serviciile clinicii Plaza Dent.