Acasă Stomatologie Cand este necesara extractia unei masea de minte si de ce?

Cand este necesara extractia unei masea de minte si de ce?

Pentru mai multe detalii puteti accesa site-ul Elveto-Dent.ro

Extractiile dentare sunt, de obicei, evitate de medicii stomatologi prin aplicarea a diferite tratamente in vedere salvarii dintilor bolnavi. Cu toate acestea, in cazurile foarte avansate, aceasta reprezinta ultima solutie.

Cand vine vorba insa despre molarul de minte, foarte multi medici dentisti recomanda scoaterea sa inainte de a incepe sa creeze probleme.

Acest lucru se intampla deoarece efectele pe care le poate avea un molar de minte care nu erupe corect sunt importante si neplacute. Drept urmare, pacientii care au nevoie de extractie masea de minte in sector 2 pot apela la serviciile stomatologice oferite de clinica Elveto Dent.

Cand se recomanda extractia maselei de minte?

De obicei, daca o masea de minte a erupt corect, fara a crea probleme, aceasta poate fi pastrata. Totusi, o curatare eficienta a acesteia va fi dificila, motiv pentru care, in timp, aceasta se poate caria, provocand si alte neplaceri.

De aceea, unii medici dentisti recomanda eliminarea ei in orice situatie, evitand astfel nevoia de a apela la serviciile de urgente stomatologice non-stop din Iancului, din cadrul clinicii mai sus mentionate.

Extractie masea de minte in sector 2 | Urgente stomatologice non-stop din Iancului | Elveto-Dent.ro

extractie masea de minte in sector 2

Cu toate acestea, in foarte multe cazuri se intampla ca maseaua de minte sa nu poata erupe in mod obisnuit, fie din cauza lipsei de spatiu, cand va crea o presiune asupra dintilor invecinati, fie din cauza unei pozitii incorecte, care poate duce la o eruptie partiala.

In acest fel se va crea spatiul propice prin care resturile alimentare si bacteriile vor patrunde in gingie, cauzand o infectare a acesteia.

In oricare dintre aceste situatii va fi necesara extragerea molarului de minte, pentru a elimina neplacerile, durerile si riscurile, pe care aceasta le poate produce.

De ce este necesara extractia maselei de minte?

O masea de minte care nu are loc sa erupa va afecta profund dintii invecinati, prin inghesuirea acestora sau chiar distrugerea lor.

In plus, aceasta favorizeaza aparitia infectiei, care se poate raspandi in restul cavitatii orale, situatie in care tratamentele pe care vor fi nevoiti medicii de la Elveto-Dent.ro sa le aplice vor fi costisitoare si de lunga durata.

In consecinta, extractia maselei este solutia optima pentru mai multe situatii neplacute.