Acasă Diverse Remedii naturale pentru combaterea acneei

Remedii naturale pentru combaterea acneei

combatere acnee

Exista anumite remedii naturale care pot ajuta la ameliorarea acneei si a ranilor provocate de aceasta. Printre remediile naturale pentru acnee se numara: cremele si gelurile blande, pe baza de plante, uleiurile esentiale, suplimentele naturale si modificari ale stilului de viata.

Cauzele aparitiei acneei

Acneea este o hipersensibilitate a glandelor sebacee ale pielii. Hormonii, bacteriile si inflamatiile pot duce la aparitia leziunilor de acnee pe piele. Printre cauzele de aparitie a acestei afectiuni se numara si:

  • anumite medicamente: litiu, steroizi, anticonvulsivante;
  • tulburari endocrine: sindromul ovarelor polichistice (PCOS);
  • genetica: mostenita de la membrii familiei;
  • fumat: in special la persoanele in varsta.

Remedii naturale pentru acnee folosite acasa

  • Ulei de arbore de ceai

Uleiul de arbore de ceai este un antibacterian si antiinflamator natural, ceea ce inseamna ca ar putea ucide bacteria care provoaca acneea. Proprietatile antiinflamatorii ale uleiului de arbore de ceai inseamna ca poate ajuta, de asemenea, la reducerea inflamarii si a rosetii cosurilor.

  • Ulei de jojoba

Uleiul de jojoba este o substanta naturala, ceroasa, extrasa din semintele arbustului de jojoba. Substantele ceroase din uleiul de jojoba pot ajuta la repararea pielii deteriorate, ceea ce poate contribui, de asemenea, la accelerarea vindecarii ranilor, inclusiv a leziunilor de acnee. Unii dintre compusii uleiului de jojoba ar putea ajuta la reducerea inflamatiei pielii, ceea ce poate reduce roseata si umflarea din jurul cosurilor si a altor leziuni.

  • Aloe vera

Aloe vera este un antibacterian si antiinflamator natural, avand capacitatea de a reduce aparitia acneei si de a preveni eruptiile acneice. Aloe vera contine molecule de zahar, aminoacizi si zinc, ceea ce o face un excelent hidratant si protector al pielii. Este potrivita in special pentru persoanele care au pielea uscata de la alte produse antiacneice.

  • Miere

De mii de ani, mierea trateaza afectiunile pielii, deoarece contine multi antioxidanti care pot ajuta la curatarea porilor infundati.

Oamenii pot alege dintr-o gama larga de remedii realizate in casa pentru a-si trata acneea. Cu toate acestea, nu toate tratamentele vor functiona pentru toata lumea sau in toate cazurile, asa ca cel mai bine este sa se solicite ajutorul medicului specialist.